די עם בא לי ומשעמם לי. הדרכת הורים לפתח מימוש עצמי. זה תמיד מתחיל בדוגמא אישית.
בימינו, התקשורת עם הדור הצעיר קצרה ומקוטעת ביותר. המילים "משעמם לי ובא לי" שולטות. כיצד נוצר המשעמם לי? האם יש תרופה פרקטית לשיעמום? כיצד בעידן מואץ ומשתנה אפשר בכל זאת לחנך ילדים: לערכים, למשמעות, לסבלנות, לפיתוח עולם פנימי, למצוא עניין ולהעסיק את עצמם? 3 שינויים, 3 מפתחות לשינוי.
נכנסה אמא לקליניקה ואמרה שהיא מותשת. אחרי כמה דמעות ושיתוף אישי שאלה: "איך מגדלים ילדים עם נשמה?" הנה כמה עובדות שכדאי לזכור ולהשתמש בשעת הצורך.
שפע של גירויים אבל משעמם, אפילו בטור לדיסני!
אני תוהה איך יכול להיות שלמרות עודף הגירויים עדיין יושבים אצלי בקליניקה מתבגרים שמגיעים אחרי שבת, חופשה או חו״ל ואומרים לי שהיה להם משעמם.
אני שפעם ראשונה נסעתי לחו״ל אחרי צבא, נעה בכיסא בחוסר שקט. איך זה יכול להיות?
לא נשאר כבר שום דבר לגלות? הכל ידוע? אין מקום לעולם החוויתי והחושי? האמנם העולם סתמי ללא משמעות? הילדים, הנערים והצעירים בימינו לא נראים שמחים. אפילו בתור לדיסני הם לא שמחים.
דפוסי התקשורת התקלקלו לא מעט בחברה וגם בבית. הכל קורה ברשת. תקשורת ישירה היא סוג של עולם הולך ונעלם. כבר כמעט לא יושבים ב-4 עיניים, לדבר, בלי הסחות וירטואליות. מה הפלא שהילדים משועממים.
צילומי סלפי לא באמת מראים את ה-Self האינדיבידואליות וה-Self באים לידי ביטוי באין סוף תמונות "סלפי" של מבוגרים וצעירים ברשת. מעין פולחן ומצג חיובי שלי ושל הסובבים אותי. האמנם אנחנו כל כך מאושרים כמו שאנו נראים או רוצים להראות?
הקידמה והטכנולוגיה לא מפחיתים מהשיעמום לטכנולוגיה ולקידמה גם יש תרומה לנושא הסבלנות. היום אין לנו סבלנות. הכל קורה כאן והרגע. נער מדליק מחשב והופ.....מזמין אוכל , בגדים, חברים.
איך למרות כל השינויים אפשר לגדל ילדים עם ביטחון עצמי ועולם פנימי? איך בכל זאת נוכל לגדל ילד עם נשמה, ביטחון עצמי עולם פנימי ומשמעות?
1# מודלינג
הכל מתחיל במי שאנחנו ההורים. מה שילדינו רואים הם מתנהגים. פשוט!ילד חווה חוסר נימוס- ינהג כך.
ילד חווה אגרסיביות- ינהג בתוקפנות ובאלימות. ילד חווה הסתרה- ינהג להסתיר. ילד חווה ״ מגיע לי״ יתנהל בעולם של אני ואפסי.
לעומת זאת ילדים עם נשמה הם ילדים שלמדו להוקיר. ילד רואה בבית הורה שאומר תודה, לומד לומר תודה.
ילד ששומע אב שמוקיר את עבודת האם בעסק שלה או בביתה ולהיפך, לומד הכרת תודה והערכה. ילד שמקשיב לאבא ולאמא משוחחים ביניהם ויודעים להוקיר אחד את השני על קטנות היום יום. הוא עצמו הופך לרואה ומבחין ולומד להוקיר את האחרים - הורים, מורים, חברים.
2# חמלה
חמלה, לחוש בכאבו של האחר. כשילד חווה בית תורם, בית עוזר, בית שמושיט יד לזולת - זה הופך להיות חלק ממנו. אותו ילד, נער בגיל ההתבגרות וצעיר בתחילת חייו, כשיראה אדם נופל ברחוב יחוש לעזרתו.
3# תשומת לב מעבר לכל , הורה גדול בעיני הוא הורה שיודע להפנות תשומת לב ורגש לילד שלו. הורה שאומר לילד ״אני אוהב אותך״. כך בעצם אבא ואמא אומרים לילדם - אכפת לי ממך! יותר מכך הם מעבירים לילד מסר ברור שהם רואים ומקבלים אותו, מתעניינים בו כמו שהוא.
איך לגדל ילד בעל עולם פנימי עם משמעות שלא משעמם ומשתעמם? שלושת היסודות של: הוקרה, חמלה ואהבה, הם המפתחות לטיפוח ילד בעל ביטחון עצמי, דימוי עצמי, משמעות, ערכים ונשמה.
הורים אל תרימו ידיים, זה ממש בידיים שלכם, ההשקעה משתלמת!
נושאים של: תקשורת, משמעות, חינוך, התווית כיוון, הגדרת חזון ודרכי פעולה – הן מהשאלות האהובות עלי בהדרכת הורים בקליניקה. בהדרכת הורים ההורים יוצאים מצוידים בכלים, תהליכים, כוונים וגם הרבה מקום שאלות :)מוזמנים לשאול, להתייעץ, לשתף שלא יהיה לנו משעמם :)
מוזמנים לשאול, להתייעץ, לשתף שלא יהיה לנו משעמם :)
>> מה חשבת? אשמח לתגובה שלך כאן למטה :)
#רונית_עובדיה #אימון_בגיל_ההתבגרות #הדרכת_הורים #אימון_אישי_לבני_נוער #אימון_אישי_לצעירים #חיזוק_ערך_עצמי #שיפור_דימוי_עצמי #לתת_משמעות_ערכים_ונשמה #איך_להתמודד_עם_משעמם_לי #נערים_מתקשים_להעסיק_את_עצמם #למצוא_עניין_בגיל_ההתבגרות #העצמה_בגיל_ההתבגרות #שיפור_ביטחון_עצמי #קואצינג_לבני_נוער_בגיל_ההתבגרות
Comments